Diakin Helsingin-kampuksen sateenkaarilippu ilkivallan kohteena – Diak tuomitsee teon

Diakonia-ammattikorkeakoulun Helsingin-kampuksen pihan salkoon eilen nostettu sateenkaarilippu on joutunut ilkivallan kohteeksi. Diak liputtaa Helsinki Pride -viikon ajan Helsingin-kampuksella seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen oikeuksien puolesta.

Tuntematon henkilö katkaisi lipputangon narut maanantain ja tiistain välisenä yönä.

– Tässä on konkreettinen todiste siitä, että maailma ei ole valmis. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen ihmisoikeuksiin on edelleen tärkeää kiinnittää huomiota. Siksi Diak aikoo jatkossakin pitää asiaa esillä ja osallistua Helsinki Pride -viikon juhlintaan, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Sateenkaarilippu nostettiin salkoon uudestaan tiistaina 8.9.2020. Yhdenvertaisuuden ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden edistäminen on Diakille tärkeää vuoden jokaisena päivänä. Tavoitteenamme on entistä inhimillisempi ja kestävämpi maailma meille kaikille.