Diak käynnisti lukuvuotensa oppimalla yhteisöllisyyden tärkeydestä

Diakonia-ammattikorkeakoulun avajaisia vietettiin torstaina 3.9.2020. Kuvassa O'Diakon puheenjohtaja Taija Välske ja rehtori Tapio Kujala.

Avajaisissa kuultiin rehtori Tapio Kujalan ja O’Diakon puheenjohtaja Taija Välskeen tervehdykset. He puhuivat poikkeuksellisista oloista ja yhdessä tekemisestä.

– Täytyy varautua siihen, että tämä hybridimallinen opetus jatkuu koko lukuvuoden. Voi olla, että joudumme menemään etä- ja lähijaksojen yhteen sovittelussa, kunnes rokote löytyy. Se kysyy meiltä kaikilta voimavaroja, että jaksamme tehdä tätä yhdessä ja huolehtia turvallisuudesta, totesi rehtori Kujala.

– Diak on kohtaamisen korkeakoulu. Miten voimme kohdata toinen toisiamme, vaikka meidän pitää olla fyysisesti etäällä? Tämä on meidän kaikkien haaste. Voimme itse vaikuttaa siihen, kuinka kohtaamme etänä muita, Välske pohti.

Lukuvuosi alkoi poikkeuksellisissa oloissa koronaviruspandemian vuoksi, ja avajaisetkin järjestettiin kampusten lisäksi myös verkkotapahtumana. Helsingin-kampuksella paikan päällä oli kuuntelemassa vain muutamia, verkossa osallistujia oli noin sata.

Mentaalivalmentajan vierailu

Tervehdysten jälkeen mentaalivalmentaja Anne Talvitie puhui kohtaamistaidoista, joista on hyötyä myös etätyöskentelyssä. Hän käsitteli muun muassa yhteisöllisyyttä, yhteistyötä sekä itsensä ja muiden ymmärtämisen tärkeyttä.

– Kun ymmärrämme itseämme, meidän on helpompi ymmärtää myös muita, ja ihmisten välisiä eroavaisuuksia. Kaikilla on omanlaisensa tapa katsoa maailmaa ja tulkita tilanteita.

Koronatilanne on vaikuttanut paljon tapaamme työskennellä ja viettää aikaa. Monet ovat joutuneet olemaan eristyksissä, ja opiskelu ja työnteko on saattanut olla yksinäistä. Talvitiekin korostaa yhteisöllisyyden tärkeyttä.

– Joka ikinen meistä on enemmän elossa yhdessä. Tarvitsemme samaistumisenkohteita.

Tästä pääset katsomaan tallennetta avajaisista.