Erillishaku sairaanhoitajakoulutukseen lähihoitajille

Diak järjestää 2.-16.9.2020 erillishaun Helsingin-kampukselle sairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus -koulutukseen lähihoitajataustaisille hakijoille.

Yhteishaun kanssa saman aikaisesti järjestettävässä erillishaussa lähihoitaja-tutkinnon suorittaneet voivat hakea Diakin Helsingin-kampukselle sairaanhoitaja (AMK) -koulutukseen oman väylän kautta. Koulutus alkaa tammikuussa 2020.

Tässä haussa voi hakea, jos hakija on suorittanut lähihoitajakoulutuksen tai valmistunut lähihoitajaksi hakukierroksen aikana. Lisäksi hakijalla tulee olla sopiva terveydentila sosiaali- ja terveysalalla toimimiseen. Lisätietoja terveydentilavaatimuksista Valintaperusteet-sivulla.

Koulutetuille hoitoalan ammattilaisille on suuri tarve yhteiskunnassa.

— Diak vastaa kasvavaan sairaanhoitajapulaan kouluttamalla lähihoitajista sairaanhoitajia. Erillishaku on lähihoitajalle hyvä mahdollisuus hakeutua korkeakouluopintoihin, kertoo Diakin vararehtori Pirjo Hakala.

Hakeminen erillishaussa tapahtuu Opintopolku.fi -palvelussa 2.-16.9.2020. Hakuaika päättyy 16.9. klo 15.00.

Hakija voi hakea sekä yhteishaussa korkeintaan kuudelle hakukohteelle että erillishaussa Diakiin. Hakija voi kuitenkin ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan hakukierrosta kohden.