Siirry sisältöön

Diakissa haussa 342 opiskelupaikkaa syksyn yhteishaussa

Korkeakoulujen syksyn yhteishaku alkaa 2. syyskuuta ja päättyy 16. syyskuuta klo 15. Diakissa on haussa yhteensä 342 aloituspaikkaa yhdeksässä sosiaali-, terveys- ja kirkon alan AMK-koulutuksessa Helsingin-, Oulun- ja Porin-kampuksilla.

Yhteishaussa ovat mukana seuraavat AMK-koulutukset:  

Yhteishaun kanssa samanaikaisesti järjestetään erillishaku lähihoitaja-tutkinnon suorittaneille. Erillishaussa voi hakeutua sairaanhoitaja (AMK) -koulutukseen Helsingin-kampukselle. Lisätietoja erillishausta täältä. 

Haussa olevat koulutukset alkavat tammikuussa 2021. 

Koulutuksiin hakeminen 

Sähköinen hakulomake löytyy opintopolku.fi-palvelusta. Hakulomakkeelle voi merkitä yhdestä kuuteen hakutoivetta. Hakutoiveita ja niiden järjestystä voi muuttaa 16.9.2020 klo 15 saakka. Tämän jälkeen hakutoivejärjestystä ei voi enää muuttaa. 

Sähköinen valintakoe  

AMK-valintakokeet järjestetään ammattikorkeakoulujen kampuksilla 26.–29.10. Tänä syksynä AMK-valintakoe toteutetaan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti yksivaiheisena ammattikorkeakoulujen tiloissa. Koejärjestelyissä huomioidaan hakijoiden ja henkilökunnan terveys ja turvallisuus viranomaisten ohjeita noudattaen. 

Hakijat ilmoittautuvat AMK-valintakokeeseen hakuaikana Opintopolku.fi-palvelussa. Hakijoilla on mahdollisuus valita kokeen suorituspaikka ja -aika tarjolla olevista vaihtoehdoista. Valintakoetilaisuuksia on tarjolla yhteensä 128. 

AMK-valintakoe on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe, jonka hakija tekee omalla kannettavalla tietokoneella. AMK-valintakoe oli ensimmäisen kerran käytössä syksyllä 2019.  

Ammattikorkeakouluun.fi-sivustolle on koottu ammattikorkeakoulujen syksyn todistusvalinnan ja AMK-valintakokeen hakukohdekohtaiset tiedot. 

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita  

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fiHakijan sivuilta löytyy tärkeää informaatiota hakemisesta ja tutkinnoista, sekä yhteishaun aikataulu.  

Suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulu Suomessa  

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä ja valmiudet oman työn kehittämiseen sekä elinikäiseen oppimiseen.  

Diak on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa.   

Lisätietoa