Siirry sisältöön

Diak jatkaa valmisteluja kampusrakenteensa tiivistämiseksi: päätös viimeistään toukokuussa 2021

Diakonia-ammattikorkeakoulun hallitus päätti kokouksessaan 25.8.2020 jatkaa valmisteluja kampusrakenteensa tiivistämiseksi nykyisestä viidestä kampuksesta kolmeen.

Tarkempia päätöksiä uuden kampusrakenteen koostumuksesta oli tarkoitus tehdä kuluvan vuoden aikana, mutta päätöksenteko on siirretty koronaviruspandemian takia keväälle 2021. Päätös tehdään viimeistään ensi toukokuussa.

Kampusrakenteen tiivistäminen on edelleen suunnitelmissa

Koronaviruksen takia tulevaisuus on monilta osin epävarma. On vaikeaa ennustaa, mihin suuntaan yhteiskunnallinen tilanne kehittyy pandemian toisen aallon aikana ja sen jälkeen.

– Haluamme olla vastuullinen työnantaja ja kouluttaja. Elämme edelleen poikkeuksellisissa oloissa, emmekä halua hämmentää opiskelijoitamme tai henkilökuntaamme tällaisessa tilanteessa, sanoo toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Diakin hallitus ei kuitenkaan ole hylkäämässä suunnitelmiaan kampusrakenteen tiivistämisestä.

– Jatkamme valmisteluja ja teemme tulevan lukuvuoden aikana kovasti töitä sen eteen, että Diak tarjoaa laadukasta koulutusta myös vuonna 2030, kertoo Diakin hallituksen puheenjohtaja Hannu Harri.

Opiskelu jatkuu kampuksilla kuten tähänkin saakka

Muutosten Diakin kampusrakenteessa on määrä toteutua vuodesta 2022 alkaen. Tällä hetkellä Diak toimii Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa. Jatkossa kampuksia on vain kolme.

Diakin kampukset ovat Helsinkiä lukuun ottamatta opiskelijamääriltään pieniä. Osaamisen keskittämisellä varmistetaan kampusten kyky vastata koulutustehtävänsä mukaisesti muun muassa kansainvälisten vaihto-opiskelijoiden vastaanottamiseen.

Kampusrakenteeseen tulevat muutokset eivät vaikuta Diakissa tällä hetkellä opiskelevien tai tulevaisuudessa aloittavien opiskelijoiden opintoihin. Koulutuksia järjestetään kampuksilla kuten tähänkin asti, ja kaikilla viidellä kampuksella aloitetaan uusia koulutuksia vuoden 2021 ajan. Käynnissä olevien koulutusten loppuunsaattamisesta huolehditaan myös vuoden 2022 jälkeen.

Kampusrakenteen muutoksilla ei ole vaikutusta koulutusten laatuun. Koulutuksia toteutetaan kampusrakenteen muutoksista huolimatta korkeatasoisen opetuksen ja opiskelijoiden tarpeisiin vastaavan ohjauksen kautta. Kampuspalveluilla varmistetaan opiskelijoiden hyvinvointi, jaksaminen ja opiskelukyky.