Diakista valmistui kevään 2020 aikana 314 opiskelijaa

Kevään 2020 aikana Diakista valmistui yhteensä 314 opiskelijaa. AMK-tutkintoon valmistuneita on 294 ja YAMK-tutkinnon suoritti 20 opiskelijaa.

Tänä keväänä valmistujaisjuhlia ei koronatilanteen vuoksi ollut mahdollista järjestää kampuksilla. Juhlat päätettiin siirtää syksylle ja uusi juhlapäivä on torstai 3.9.

Diakista juuri valmistunut sairaanhoitaja Jenna Lappalainen kertoo, että valmistuminen koronakeväänä on vaatinut sopeutumista ja opettelua poikkeusoloissa työskentelyyn.

Jenna pohtii myös tulevaisuutta sairaanhoidon alalla.

– Olemme uuden edessä. Mielestäni hoitajan rooli potilaan ”asianajajana” ja lähimmäisenä korostuu etenkin nyt, kun omaisten vierailut hoitolaitoksissa ovat pääsääntöisesti kiellettyjä. Ilmassa on ehkä myös hieman huolta tulevasta: Onko maailma tai ala enää entisensä? Onko paluuta enää vanhaan? Se jää nähtäväksi.

Valmistumisen jälkeen Jenna aikoo lomailla ja viettää aikaa perheensä kanssa, jonka jälkeen hän aloittaa työt ensimmäistä kertaa valmiina sairaanhoitajana. Jenna haaveilee myös jatko-opinnoista esimerkiksi hoitotieteen tai terveyshallintotieteen parissa.

– Minulla on vahva halu kehittyä ja kehittää, hän jatkaa.

Jenna aikoo osallistua myös Diakin alumnitoimintaan.

– Alumnitoiminta mahdollistaa koulun ja sen entisten opiskelijoiden pitkäaikaisen yhteistyön ja verkostoitumisen. Alumnitoiminta luo saumattoman sillan koulun ja työelämän välille.

Diak onnittelee lämpimästi kaikkia valmistuneita ja toivottaa menestystä tulevaan!