Siirry sisältöön

Ilmoittautumisaikaa jatkettu: vapaaehtoistoiminnan opintojaksolla apua kriisitilanteeseen

Kuvituskuva
Diakin opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa joko 5 tai 10 opintopisteen laajuinen vapaaehtoistyön opintojakso kevätlukukaudella 2020. Vapaaehtoistoiminta voi olla poikkeustilanteeseen liittyvää ja kriisitilannetta helpottavaa työtä akuuttikassien jakelusta kaupassakäyntiin tai lastenhoitoon.  

Ilmoittautuminen opintojaksoon on käynnissä 1.4.-27.4. ja suoritusaika on 20.4.-31.7.  

VET Vapaaehtoistyö (5 tai 10 op) 

  • Opintojakso on vapaavalintainen ja toteutuu kunkin opiskelijan suunnitelman mukaisesti, minkä opintojakson opettaja hyväksyy. 
  •  Opintojakson voi suorittaa 5 tai 10 opintopisteen laajuisena opiskelijan HOPS:in mukaisesti. 
  • Opintojakson suorittamisesta sovitaan opinto-ohjaajan ja opintojakson opettajan kanssa. 
  • Osa opintojaksosta (noin 60 tuntia/ 5 op) suoritetaan vapaaehtoistyönä etukäteen sovitussa työelämän organisaatiossa (julkinen, järjestöt, seurakunnat, start-upit, yritykset). 
  • Sisältää 3 lyhyttä kirjallista tehtävää 

Vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia Helsingissä: 

Opiskelijat vapaaehtoisina poikkeusoloissa Helsingin srk-yhtymässä

Yhteyshenkilö, jolle voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi: 
J-P Vaittinen p. 09 2340 3853 tai 050 380 1293 
jukka-pekka.vaittinen@evl.fi 

Akuuttikassien pussitus Myllypurossa

Lahjoituksena saatujen elintarvikkeiden pussitus tapahtuu Myllypuron elintarvikejakelussa osoitteessa Jauhokuja 3, Liikuntamyllyn pääty ma-pe klo 8-13.30 välillä. 

Aamulla opiskelija ilmoittautuu vastaavalle työntekijälle Jari Mäki-Arvelalle (puh. 040-507 9718), joka antaa ohjeet päivän työskentelyyn. Vaatetuksessa kannattaa suosia kerrospukeutumista. Oma juomapullo mukaan. Paikalta saat hanskat ja maskin käyttöösi. Talo tarjoaa voileipä- lounaan ja työvuoron päätyttyä, jos paikalla on ollut koko päivän, saa mukaansa ruokakassin.  

Työ on fyysistä, johon sisältyy laatikoiden kantamista ja kassien nostelua, joten työ ei sovellu liikuntarajoitteiselle. 

Akuuttikassien jakaminen Varustamoissa

Matteuksen kirkon Varustamo: Akuuttikassien jakaminen  

Kassien jakaminen tapahtuu Matteuksen kirkolla osoitteessa 
Turunlinnantie 3 ma-pe klo 12-15 välillä. Tarjolla myös ylijäämäruoan purkitusta ennen kassien jakamista. Kasseja jaetaan myös ihmisten oville.  

Työ on fyysistä, johon sisältyy laatikoiden kantamista ja kassien nostelua, joten työ ei sovellu liikuntarajoitteiselle. 

Malmin Varustamo: Akuuttikassien jakaminen

Akuuttikassien jakaminen tapahtuu Malmin Varustamossa 
osoitteessa Pekanraitti 16 ma-pe klo 12-15 välillä. 

Opiskelija ilmoittautuu vastaavalle työntekijälle Veera Walleniukselle (puh. 09- 2340 4535), joka ohjeistaa päivän työtehtävät. Kassien jakaminen tapahtuu ulkona jos sää sallii, joten pukeutua kannattaa lämpimästi. 

Työ on fyysistä, johon sisältyy laatikoiden kantamista ja kassien nostelua, joten työ ei sovellu liikuntarajoitteiselle. 

Kasseja jaetaan myös ihmisten oville. Malmin varustamo tarvitsee vakituisia jakajia. 

Hermannin diakoniatalo: Akuuttikassien jakaminen

Akuuttikassien jakaminen tapahtuu Hermannin diakoniatalolla osoitteessa Hämeentie 73 ma-pe klo 12-15 välillä. Kasseja jaetaan myös ihmisten oville.  

Työ on fyysistä, johon sisältyy laatikoiden kantamista ja kassien nostelua, joten työ ei sovellu liikuntarajoitteiselle. 

Helsinki-Apu

Ympäri Helsinkiä 20 eri pistettä, joiden toiminnasta vastaa paikallinen seurakunta. Pisteistä toimitetaan akuuttikasseja ihmisten kotiovelle, jotka ovat sitä pyytäneet. Mahdollisesti myös muunlaisen avun toimittamista. Näihin tehtäviin saa tarvittavan koulutuksen, jotta työskentely on turvallista. 

  • HuomFlunssaisena tai muuten kipeänä mihinkään vapaaehtoistoimintaan ei saa mennä