Siirry sisältöön

Diakiin hakeneiden määrä kasvoi kevään toisessa yhteishaussa

Kuvituskuva, jossa teksti Kiitos hakijoille!
Kevään toinen yhteishaku päättyi keskiviikkona 1.4.2020. Diakonia-ammattikorkeakoulussa oli haussa yhteensä 511 aloituspaikkaa AMK- ja YAMK-koulutuksiin sosiaali-, terveys-, kirkon- ja tulkkauksen aloilla. Diakin koulutustarjonta kiinnosti jälleen hakijoita hakijamäärien noustua lähes kaikilla aloilla ja kampuksilla. 

Diakiin oli yhteensä 6327 hakijaa kevään yhteishaussaja hakijamäärä nousi keväästä 2019. Ensisijaisesti Diakin valinneita hakijoita oli 1481Diakin vetovoimaisimmaksi koulutukseksi kaikkien hakijoiden osalta nousi terveydenhoitaja (AMK) -tutkinto ja aiempien vuosien tapaan suosituimpiin hakukohteisiin kuuluivat myös sosionomi (AMK)-sosionomi (AMK) diakoniatyö, sairaanhoitaja (AMK) diakoninen hoitotyö- ja sekä sairaanhoitaja (AMK) -tutkinnot. 

Hakijamäärät kasvoivat kaikilla Diakin viidellä kampuksella Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa. Pieksämäen-kampuksen sosionomi (AMK) -koulutus monimuotototeutuksena oli ensisijaisten hakijoiden ja aloituspaikkojen suhteen vetovoimaisin Diakin koulutuksista 

– Diak on vuodesta toiseen suosittu hakukohde yhteishaussa. Diakiin hakevat opiskelijat haluavat parantaa maailmaa ja auttaa lähimmäisiä monella tapaa. Se näkyy sosionomin, asioimistulkkauksen, terveydenhoitajan sekä diakonin ja diakonisen hoitotyön tutkintojen suosion vahvistumisessa, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala. 

Opiskelijavalinnat 

Kevään toinen yhteishaku jatkuu opiskelijavalinnoilla. Sosiaali-, terveys- ja kirkon aloilla on käytössä AMK-valintakoe, joka on ammattikorkeakoulujen yhteinen digitaalinen valintakoe. Tämän hetkisen tiedon mukaan AMK-valintakoe järjestetään Diakin Helsingin-kampuksella 2.-4.6.2020 ja Oulun-, Pieksämäen- ja Porin-kampuksilla 3.-4.6.2020. Mikäli koronatilanteesta aiheutuu muutoksia kokeen tai valintojen toteutukseen, ilmoitamme tästä lähempänä kesäkuuta.  

Tämän lisäksi 40 % suomenkielisten sosiaali-, terveys- ja kirkon alan koulutusten uusista opiskelijoista valitaan todistusvalinnalla 

Tulkkauksen alan koulutusten opiskelijavalinnassa ei käytetä AMK-valintakoetta, vaan hakijat osallistuvat Diakin omaan valintakokeeseen. Lue tulkkauksen alan valintakokeista lisää täältä. 

Myös YAMK-koulutuksiin hakeneille järjestetään omat valintakokeensa. 

Valinnan tulokset 

Todistusvalinnan tulokset julkaistaan 27.5.2020 mennessä ja opiskelijavalinnat varmistuvat 8.7.2020 mennessä, jollei aikatauluun tule muutoksia koronatilanteen vuoksi. Kerromme nettisivuillamme, kun valinnan tulokset ovat valmiit. Valittujen opiskelijoiden nimiä emme julkaise netissä. 

Hakija näkee lopullisen tilanteensa Opintopolku-palvelusta. Kaikki hakijat saavat tiedon opiskelijavalintojen tuloksesta myös sähköpostitse. 

Hakijalle tarjotaan yhteishaussa vain yhtä opiskelupaikkaa eli ylimmäksi sijoitettua hakukohdetta, johon valinnan tulos riittää. 

Hyväksytyksi tulleiden opiskelijoiden tulee ottaa opiskelupaikka vastaan 15.7.2020 klo 15 mennessä. 

Mitä jos et saa opiskelupaikkaa? 

Tutustu Diakin avoimen ammattikorkeakoulun tarjontaanAvoimessa ammattikorkeakoulussa voit suorittaa samoja opintojaksoja kuin Diakin tutkinto-opiskelijatkin. 

Voit myös hakea polkuopintoihin, joiden kautta on mahdollista päästä mukaan tutkintoon johtavaan koulutukseen. Polkuopintojen tavoitteena on suorittaa samat opinnot samassa tahdissa kuin tutkinto-opiskelijat. Syksyllä 2020 alkavat polkuopinnot Diakissa julkaistaan toukokuussa ja haku opintoihin aukeaa heinäkuun puolen välin jälkeenLue polkuopinnoista lisää täältä.  

Tutkinto-opiskelijaksi Diakiin voi seuraavan kerran hakea syksyllä 2020. Syksyn yhteishaku keväällä 2021 alkaviin koulutuksiin järjestetään ajalla 2.9.–16.9.2020. 

Lisätiedot: