Siirry sisältöön

Diakissa haussa 511 opiskelupaikkaa kevään toisessa yhteishaussa

Korkeakoulujen kevään 2020 toinen yhteishaku alkaa 18. maaliskuuta ja päättyy 1. huhtikuuta klo 15. Diakissa on haussa yhteensä 511 aloituspaikkaa yhdeksässä sosiaali-, terveys-, kirkon- ja tulkkauksen alan AMK-koulutuksessa ja kolmessa YAMK-koulutuksessa.

Yhteishaun kanssa samanaikaisesti järjestetään kaksi erillishakua korkeakoulutuksessa aliedustetuille ryhmilleromaneille ja maahanmuuttajataustaisille hakijoille. Erillishauissa voi hakea sairaanhoitajakoulutukseen Diakin Helsingin-, Oulun-, Pieksämäen- tai Porin-kampukselle tai sosionomikoulutukseen Diakin Helsingin- tai Pieksämäen-kampukselle. 

Yhteishaussa ovat mukana seuraavat AMK-koulutukset: 

Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot: 

Haussa olevat koulutukset alkavat elokuussa 2020. 

Venäjä mukaan asioimistulkkauksen työkieleksi 

Tulkki (AMK), asioimistulkkaus -koulutuksen työkieleksi tulee ensimmäistä kertaa mukaan paljon toivottu venäjän kieli. Venäjän lisäksi asioimistulkkauksen koulutuksen työkieliä ovat suomi, arabia, kiina (mandariini), kurdi (soranin murre), persia, somali, urdu ja tigrinja. Suomi on aina opiskelijan toinen työkieli ja hakijalla tulee olla todistus suomen kielen taidosta koulutukseen haettaessa.  

Asioimistulkkauksen koulutus valmistaa erilaisiin tulkkaus- ja käännöstehtäviin. Koulutus keskittyy tulkkaukseen ja kääntämiseen, tulkin ammatilliseen työnkuvaan ja ammattietiikkaan. Koulutus perehdyttää myös työkieliin ja -kulttuureihin sekä erityisesti suomalaisen yhteiskuntaan ja sen palvelurakenteeseen. 

Haussa mukana kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus 

Arcada ja Diak aloittavat uudenlaisen kaksikielisen sairaanhoitajakoulutuksen syksyllä 2020. Kaksikielisen koulutuksen opiskelijat suorittavat puolet opinnoista ruotsiksi ja puolet suomeksi. Koulutus vastaa akuuttiin tarpeeseen sairaanhoitajista, jotka voivat antaa hoitoa molemmilla kotimaisilla kielillä. Kielitaidon suositustassekä suomen että ruotsin kielelle on B2. 

Sähköinen valintakoe 

Ammattikorkeakoulujen yhteinen AMK-valintakoe tehdään digitaalisena valintakokeena. Hakija suorittaa kokeen omalla kannettavalla tietokoneellaan missä tahansa AMK-valintakoetta käyttävässä ammattikorkeakoulussa riippumatta siitä, mihin hakija on hakenut. Yhdellä kokeella voi hakea useampaan eri hakukohteeseen. AMK-valintakoe ei vaadi valmentautumista. Lisää tietoa AMK-valintakokeesta ammattikorkeakouluun.fi-sivustolta. 

Koronaviruksesta aiheutuva poikkeustila saattaa aiheuttaa muutoksia valintakokeen järjestämisessä. Näistä muutoksista tiedotetaan sitä mukaan, kun viranomaisilta tulee tietoa.  

Diakin hakijapalvelut palvelee hakijoita 

Diakin hakijapalvelut tavoittaa joko puhelimitse: 0400 725 384 tai sähköpostitse: hakijapalvelut@diak.fi. Hakijan sivuilta löytyy tärkeää informaatiota hakemisesta ja tutkinnoista, sekä yhteishaun aikataulu. 

Suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulu Suomessa 

Diakista valmistutaan auttamisen ammattilaisiksi monenlaisiin rooleihin ja ympäristöihin. Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä ja valmiudet oman työn kehittämiseen sekä elinikäiseen oppimiseen. 

Diak on ylivoimaisesti suurin sosiaalialan ammattikorkeakoulutuksen järjestäjä Suomessa.  

Lisätietoa