Siirry sisältöön

Diak rajoittaa opiskelijoiden ja henkilökunnan matkustamista sekä yleisötilaisuuksia koronaepidemian takia

Diakissa on päällä poikkeustilanteen järjestelyt koskien koronaviruskriisiä. Tälle sivulle päivitetään tietoa koronavirustilanteesta Diakissa. Sivu päivitetty viimeksi 13.3. klo 14:18.

Diak laajentaa toimiaan koronaepidemian leviämisen estämiseksi. Uudet rajoitukset koskevat matkustamista ja yleisötapahtumia.  

Kaikki työ- ja opiskeluihin liittyvä matkustaminen ulkomaille on kielletty 31.5.2020 asti. Emme ota myöskään kansainvälisiä vierailijoita vastaan tänä aikana. 

Tämän lisäksi Diak ohjaa ulkomailta Suomeen tulevia opiskelijoitaan ja henkilökuntaa jäämään etätyöhön tai -opintoihin 14 vuorokauden ajaksi. Tämä ohje on voimassa 31.5.2020 asti. 

Mikäli olet oleskellut epidemia-alueilla tai palannut Suomeen muilta alueilta viimeisen kahden viikon aikana tai epäilet altistuneesi virukselle, olethan yhteydessä oman alueesi julkiseen terveydenhuoltoon. 

Mikäli kuulut riskiryhmään tai sinulla on lähipiirissä riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, noudatathan THL:n ohjeita ja arvioit kriittisesti omaa vointiasia ja toimit sen mukaisesti. 

Diakin tapahtumia ja tilaisuksia rajoitetaan

Diakin erilaiset yleisö– ja avoimet tilaisuudet joko perutaan tai järjestetään  mahdollisuuksien mukaan etäyhteyksien kautta toukokuun 2020 loppuun asti. Tapahtuman järjestäjän vastuulla on viestiä muuttuneista järjestelyistä tapahtuman osallistujille.

Ydintoimintaan liittyvät tilanteet (koulutus, hanketoiminta, palvelut) pyritään pääosin ja ensisijaisesti järjestämään etäyhteyksien kautta. Kasvokkaista läsnäoloa edellyttävät tilanteet (esim. simulaatiot) voidaan järjestää. Kipeänä ja flunssaoireisena ei saa tulla paikalle tapahtumiin tai Diakin-kampuksille 

Diakin omissa sisäisissä kokouksissa suositaan etäkokouksia. Kasvokkain tapahtuvia kokouksia pidetään mahdollisimman vähän, eikä kipeänä tulla paikalle. 

Opetuksen järjestäminen

Kaikki opetus, mikä on mahdollista siirtää etäopetukseksi toteutuu etänä alkaen 17.3. Opetuksesta vastaava lehtori tekee muutokset suoraan lukujärjestyksiin. Lukujärjestyksestä ilmenee, missä verkkoympäristössä ja -osoitteessa opetus toteutuu (Collaborate tai Teams). Varmistathan, että omat verkkototeutukseen tarvittavat laitteesi ovat kunnossa (nettiyhteys, tietokone,  headset). Diak ei pysty tarjoamaan opiskelijoille it-tukea kotiin. Mikäli et pysty osallistumaan kotoa käsin, voit tulla kampukselle. Tällöinkin opetus toteutuu etänä. 

Etäopetukseen osallistuessasi käytä Chrome-selainta kaikkeen. Jos liityt Collaborate-etäopetustiloihin, yhdistä headset tai muut äänilaitteet ennen liittymistä. Varmista, että se on tietokoneen asetuksissa oletuslaitteena ja liity vasta sen jälkeen istuntoon. Seuraa tiedotusta opintojakson moodlehuoneessa. Testaa oma nettiyhteytesi ja kirjaudu etäopetustilaan hyvissä ajoin ennen opetuksen alkua. Mikäli kirjautumisessa on ongelmia, tarkista myös oma sähköpostisi mahdollisten ohjeiden varalta.  

Opetus, jota ei voi toteuttaa kuin lähiopetuksena (esim. terveysalan simulaatiot, osa tulkkikoulutuksen jaksoista), toteutuu normaalisti kampuksilla. Lukujärjestyksestäsi ilmenee, missä opetus toteutuu.  

Jos kuulut riskiryhmiin, olet sairas tai flunssaoireinen, et saa osallistua opetukseen Diakin kampuksilla.  Mikäli sinulla on lähipiirissä riskiryhmään kuuluvia henkilöitä, niin noudatathan THL:n ohjeita ja toimit niiden mukaisesti. 

Diakin kampukset ovat avoinna opiskelijoiden työskentelyä varten. Mahdollisesta koulujen sulkemisesta päättää aluevalvontaviranomaiset ja siitä tiedotetaan erikseen. 

Paras tapa torjua tartunta on pestä kädet 

Uudelta koronavirukselta voi suojautua samalla tavoin kuin muiltakin hengitystieinfektioiden aiheuttajilta huolehtimalla hyvästä käsihygieniasta. 

Käsiä pestään huolellisesti vedellä ja saippualla 20-30 sekunnin ajan. Kädet voidaan lisäksi tai vaihtoehtoisesti desinfioida käsidesillä. Käsidesiä hierotaan käsiin riittävä määrä (3-5 ml) ja sen jälkeen kädet hierotaan kuiviksi (20-30 sekuntia). 

Opiskelijoille ajantasaista viestintää 

Viestimme koronavirukseen liittyvistä ohjeista opiskelijoille Tuudon ja Moodlen kautta. Kansainvälisessä vaihdossa oleviin opiskelijoihin olemme olleet suoraan yhteydessä sähköpostitse. 

Koulujen sulkemisesta päättää aluevalvontaviranomaiset ja siitä tiedotetaan erikseen. 

Opiskelijavalinnoissa noudatetaan Arenen ohjeita. 

Viranomaistiedotus

Valtakunnallinen ja maksuton koronavirusta koskeva puhelinneuvonta toimii numerossa 02 9553 5535. Neuvonta on auki arkisin kello 8–21 ja lauantaisin kello 9–15. Palvelua saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.