Hengellisiä arvoja kunnioittavaa taidetta Galleria Diakissa

Henri Kivioja ja taidenäyttely.
Henri Kiviojan näyttely ”Maalauksia” on esillä Galleria Diakissa Helsingin-kampuksella 7.2.-27.3.2020. Näyttelyn avajaiset pidettiin 6.2.

Taiteilija Henri Kiviojan tarkoitus on luoda mielenkiintoista, vakavasti otettavaa ja väkevää kristillistä nykytaidetta. Kivioja saa inspiraationsa teoksiinsa Raamatun kertomuksista sekä hänen kristillisestä maailmankuvastaan kumpuavista ajatuksista ja tunteista. Taideteoksissaan hän hyödyntää öljy- ja temperavärejä.

Ajatus näyttelystä Galleria Diakissa heräsi vuosi sitten keväällä. Tuolloin Kiviojan kollegan Mirja Ilkan näyttely oli esillä Diakissa. Kiviojalla tuli Ilkan kanssa puheeksi, että myös hänen näyttelynsä voitaisiin tuoda Diakiin ja lopulta näyttely päätettiinkin toteuttaa.

Nykytaiteen kyynisyyttä vastaan

Taidenäyttely pyrkii vastaamaan nykytaiteen kyyniseen ja kriittiseen tapaan käsitellä uskonnollisia ja hengellisiä teemoja.

– Mä halusin tällä taiteella tuoda esille vastakkaista näkemystä eli hengellisiä arvoja ja maailmankuvaa arvostavaa taidetta, kuvaa Kivioja taidenäyttelyänsä.

Näyttelyssä on esillä maalauksia vuosilta 2013-2019 eli se kattaa pienen läpileikkauksen Kiviojan viime vuosikymmenen töistä.

Taitelijan oma suosikki on hänen vuonna 2015 maalaamansa ”Aika on lopussa” -niminen teos (kuvassa oikealla). Hän sai työtä tehdessään luotua siihen sellaisia elementtejä kuin oli tavoitellutkin.

– Silloisiin tavoitteisiin nähden, teos jollain tasolla ylitti itsensä, toteaa Kivioja työn synnystä.

Lisää Kiviojan taideteoksia löytyy hänen Instagram-tililtään @henrikiviojart.

Henri Kiviojan yhteystiedot:

kiviojahenri@gmail.com
040 822 8587