Moninaistuva koulu -opinnot moninaisessa kouluympäristössä työskenteleville

Diakin avoimen ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston avoimen yliopiston opintokokonaisuus tarjoaa työkaluja monimuotoisessa kouluympäristössä työskentelemiseen.

Työskenteletkö kouluympäristössä tai nuorten parissa? Kaipaatko tukea moninaisessa kouluympäristössä työskentelemiseen? Moninaistuva koulu -opinnot vastaavat muuttuvan koulumaailman tarpeisiin ja tarjoavat avaimia moninaisessa kouluyhteisössä toimimiseen.

Opinnot vahvistavat osaamistasi erilaisista kulttuurisista ja sosiaalisista taustoista tulevien lasten ja nuorten opettamisessa ja tukemisessa. Opit muun muassa kulttuurisensitiivisestä vertaisohjauksesta, kulttuurien välisestä viestinnästä, lapsen ja nuoren yksilöllisestä tukemisesta, uskontodialogitaidoista, vanhempien kasvatustyön tukemisesta sekä kielitietoisesta koulutuksesta.

Opinnot järjestävät Diakonia-ammattikorkeakoulun avoin ammattikorkeakoulu ja Jyväskylän yliopiston avoin yliopisto.

Opinnot

Opinnot on suunniteltu suoritettavaksi noin puolentoista vuoden aikana. Opinnot muodostuvat  yhteensä kuudesta eri opintojaksosta. Koko kokonaisuuden suorittaminen edellyttää vähintään viidelle (5 op:n) jaksolle osallistumista. Opintojaksoja voi suorittaa myös yksittäin.

Kohderyhmä

Pääosin verkko-opetuksena tarjottava koulutus on suunnattu kouluympäristössä, varhaiskasvatuksessa, harrastustoiminnassa tai nuorisotyössä työtään tekeville ammattilaisille, kuten opettajille, kouluterveydenhoitajille, kuraattoreille ja koulupsykologeille.

Ilmoittautuminen

Lue lisää Moninaistuva koulu -opinnoista Diakin yhteistyöopintojen sivulta, josta löytyvät myös ilmoittautumislinkit opintojaksoille. Huom! Kullekin opintojaksolle ilmoittaudutaan erikseen, ko. opintojakson tarjoavaan korkeakouluun.

Tiedustelut

Diakin avoimen ammattikorkeakoulun yhteydenottolomake tai avoin@diak.fi.

Kuva: Rawpixel