Siirry sisältöön

EduPal-hankkeen videot kokoavat yhteen tietoa elämän loppuvaiheen laadukkaasta hoidosta

Projektipäällikkö Minna Hökkä ja projektikoordinaattori Juho Lehto
EduPal-hankkeessa uudistetaan sairaanhoitajien ja lääkäreiden koulutusta, jotta yhdenmukainen ja laadukas elämän loppuvaiheen hoito varmistetaan meille kaikille. Hanke on tuottanut kolme esittelyvideota palliatiivisen hoidon perusteista ja hankkeen kehittämistyöstä.

Palliatiivisen hoidon tavoitteena on kärsimyksen ehkäiseminen ja lievittäminen sekä elämänlaadun vaaliminen elämän loppuvaiheessa, kerrotaan Dialogi-median artikkelissa.

EduPal-hanke toteutetaan 15 ammattikorkeakoulun ja viiden yliopiston yhteistyönä. Tavoitteena on, että jatkossa kaikki terveydenhuollon ammattilaiset saavat systemaattisesti perus- ja jatkokoulutusta palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta.

Diakonia-ammattikorkeakoulun fokus hankkeessa liittyy etenkin diakoniseen hoitotyöhön ja kommunikaation turvaamiseen elämän loppuvaiheessa. Hanketta koordinoi Kajaanin ammattikorkeakoulu ja rahoittaa opetus-ja kulttuuriministeriö.

Hankkeessa on julkaistu kolme esittelyvideota:

Mitä on palliatiivinen hoito?

Videossa projektipäällikkö Minna Hökkä ja projektikoordinaattori Juho Lehto kertovat mitä on palliatiivinen hoito ja miten EduPal hanke on sitä kehittämässä.

Mikä on EduPal-hanke?

Videossa projektipäällikkö Minna Hökkä ja projektikoordinaattori Juho Lehto kertovat mikä palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen koulutuksen monialainen ja työelämälähtöinen kehittämisen hanke EduPal on.

Hanke varmistamassa palliatiivista osaamista

Kolmannessa ja sarjan viimeisessä EduPal hankkeen esittelyvideossa projektipäällikkö Minna Hökkä ja projektikoordinaattori Juho Lehto kertovat, miten EduPal hankkeessa tehdyllä kehittämistyöllä voidaan kehittää sairaanhoitajien ja lääkäreiden palliatiivisen hoidon osaamista.

Artikkelin pääkuva: Minna Hökkä ja Juho Lehto; EduPal-hankkeen Facebook-sivut.