Mobiilipeli maahanmuuttajanuorille tukee kotouttamista

Kädet, jotka muodostavat sormilla sydämen.
Diakin asioimistulkkauksen opiskelijat tuottivat kieliversioita maahanmuuttajille suunnattuun peliin.

Guider Game on maahanmuuttajien kotouttamista tukemaan tehty mobiilipeli. Pelin toteuttivat Turun ammattikorkeakoulun opiskelijat ICT-projektioppimisympäristö the Firman puitteissa Gamu ry:n tilauksesta. Rahoitus hankkeeseen saatiin sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus STEA:sta.

Diakin asioimistulkkauksen opiskelijat ovat tuottaneet pelin arabian, darin ja kurdin kieliset versiot. Näiden kielien lisäksi peliä voi pelata englanniksi ja somaliksi. Lisäksi pelistä on selkosuomeksi tehty versio.

Peli on kehitetty Guider Game -hankkeessa. Mobiilipeliä pelaamalla maahanmuuttajanuori saa tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta ja kulttuurista, asumisesta, työnhausta ja terveydestä. Peli lähtee liikkeelle ensimmäisestä omasta asunnosta Suomessa ja etenee kohti monimutkaisempia haasteita, kuten työpaikan hakemista ja raha-asioiden hoitoa.

Peli on tarkoitettu muun kotoutumiskoulutuksen avuksi sekä itsenäisesti pelattavaksi. Se on tehty monikieliseksi, jotta hiljattain Suomeen tullut kotoutuja saisi pelin tarjoamasta informaatiosta mahdollisimman suuren hyödyn.

Pelin voi ladata käyttöön Google Playsta (Android) tai App Storesta (iOS).

Lisää tietoa hankkeesta on Gamu ry:n sivuilla, jossa voit  tutustua myös pelin nettisivuihin.