Ilmoittaudu Mielenterveyden ensiapu 1 -kurssille

Viisi ihmistä istuu pöydän ympärillä. Keskustelevat.
Mielenterveys on osa kokonaisterveyttämme, josta kannattaa pitää huolta. Hyvä mielenterveys lisää hyvinvointiamme ja auttaa meitä selviytymään elämän mukanaan tuomista haasteista.

Haluatko perehtyä mielenterveyteen sekä sen suoja- ja riskitekijöihin? Tai haluatko vahvistaa tunne- ja vuorovaikutustaitojasi sekä saada keinoja kriiseistä selviytymiseen ja arjen hyvinvoinnista huolehtimiseen? Diakin avoin ammattikorkeakoulu järjestää joulukuussa Mielenterveys elämäntaitona – Mielenterveyden ensiapu 1 -valmennuskurssin (MTEA1, 2 op).

Kurssin sisältö

Valmennus sisältää 14 tuntia lähiopiskelua sekä mielenterveyteen liittyviä tehtäviä ja harjoituksia, jotka opiskelijat suorittavat verkko-opintoina.

Kurssilla käsiteltäviä asioita ovat:

  • Mitä hyvä mielenterveys on?
  • Tunnetaidot
  • Elämän monet kriisit
  • Ihmissuhteet ja vuorovaikutus
  • Arjen taidot

Mielenterveyden ensiapu -koulutukset ovat Suomen Mielenterveys ry:n tuote. MTEA1-valmennuksen suorittaneet saavat todistuksen MTEA1-osaamisesta. Kurssin suorittaneilla on mahdollisuus jatkaa opiskelua muissa Mielenterveyden ensiapu -koulutuksissa MTEA1-ohjaajaksi tai MTEA2-kurssilla (Mielenterveyden häiriöt ja oireet).

Kurssin opettajana toimii sosiaalialan lehtori, MTEA1-ohjaaja Sirpa Salmela.

Kurssin ajankohta ja paikka

Kurssin kokonaiskesto on 9.–20.12.2019. Lähiopetuspäivät ovat  9.–10.12., ja opintokokonaisuuden loppuosa suoritetaan verkko-opintoina. Lähiopetus järjestetään Diakin Helsingin-kampuksella, osoitteessa Kyläsaarenkuja 2.

Ilmoittautuminen

Valmennuskurssin hinta on 30 euroa. Kurssilla käytetään Mielenterveys elämäntaitona
-kirjaa, jonka hinta on myös 30 euroa. Osallistujat saavat kirjan kurssin alussa.

Ilmoittautuminen kurssille on käynnissä ja jatkuu 18.11.2019 asti. Ilmoittaudu Diakin avoimen ammattikorkeakoulun portaalissa.

Tervetuloa oppimaan mielenterveydestä ja sen edistämisestä!