Diak nosti sateenkaarilipun tankoon yhdenvertaisten oikeuksien puolesta pride-viikolla

Diakin Helsingin-kampuksella liputetaan yhdenvertaisten oikeuksien puolesta pride-viikon ajan. Sateenkaarilipun vetivät salkoon maanantaina 24.6. sisäministeri Maria Ohisalo, seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä, Diakin rehtori Tapio Kujala ja johtaja Elina Juntunen. 

Diakonia-ammattikorkeakoulu osallistuu pride-viikkoon, jota vietetään 24.-30.6.2019. Pride-viikolla juhlitaan tasa-arvoa, yhdenvertaisuutta, sekä kaikille kuuluvia ihmisoikeuksia. Diak kouluttaa sosiaali-, terveys-, kirkon- ja tulkkauksen alojen ammattilaisia, jotka toimivat työssään yhteiskunnan tukea tarvitsevien parissa.

— Pride-viikko kulkueineen on yhdenvertaisuuden juhlaa, mutta yhdenvertaisuutta ei pitäisi unohtaa minään päivänä, sanoo sisäministeri Maria Ohisalo.

— Diakin arvoihin kuuluu sosiaalinen oikeudenmukaisuus, ihmisoikeudet ja tasa-arvo. Diakissa jokainen korkeakouluyhteisön jäsen tulee kohdatuksi ja hyväksytyksi omana itsenään, kertoo toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Sisäministeri Maria Ohisalo sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen pappi Laura Mäntylä Helsingin seurakuntayhtymästä osallistuvat pride-viikkoon vetämällä sateenkaarilipun tankoon Diakin Helsingin-kampuksella Kalasatamassa.

  On tärkeää kouluttaa osaajia, jotka tunnistavat sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuuden, jotka tarjoavat hyväksyvän peilin vähemmistöön kuuluvalle ja jotka tukevat jokaista ihmistä tämän omassa identiteetissä, sanoo Mäntylä.

Sateenkaarilippu on vahva kannanotto yhdenvertaisten oikeuksien puolesta.

— Yhteiskunnallisella tasolla Diakin kannanotto yhdistyy siihen vahvaan rintamaan, jossa vaaditaan translain saattamista ajan tasalle. Pride on liikettä kohti täyttä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. On tärkeää, että korkeakoulut ovat mukana siinä liikkeessä, jatkaa Mäntylä.

Pääkaupunkiseudun ammattikorkeakouluista mukana ovat Arcada, Diak, Humak, Laurea ja Metropolia sekä Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto, Arene.