Kirjoittajakutsu Dialogiin: Teemanumero digitalisaatiosta ja robotisaatiosta

Kädet tietokoneen näppäimistöllä.
Dialogi-media hakee kirjoittajia syyskuussa 2019 julkaistavaan teemanumeroon. Digitalisaation ja robotisaation teemanumerossa tarkastellaan, miten digitalisaatio ja robotisaatio muuttavat Diakin aloja ja miten koulutuksella voidaan varautua näihin muutoksiin.

Oletko Diakin opiskelija, alumni tai sidosryhmän edustaja, jolla on asiantuntemusta sosiaali-, terveys- tai tulkkausalalta tai kirkon alalta?

Minkälaisia digitaalisia innovaatioita sinun alallasi on tehty tai ollaan tekemässä? Miten nopeasti kehittyvä teknologia vaikuttaa sosiaali- ja terveysalalla? Miten teknologiaa hyödynnetään kirkon alalla ja tulkkausalalla?

Entä miten digitalisaatio vaikuttaa Diakissa tarjottavan koulutuksen toteuttamiseen? Miten sähköinen valintakoe muuttaa opiskelijavalintoja?

Lisääkö digitalisaatio syrjäytymistä ja eriarvoistumista? Vai tuoko teknologia mahdollisuuksia eri asiakasryhmien kohtaamiseen? Millaisia innovaatioita hanketyössä on kehitetty?

Tarjoa Dialogiin artikkelia tai blogitekstiä digitalisaation tai robotisaatioon liittyvästä aiheesta, joka pohjautuu omaan asiantuntemukseesi tai kiinnostukseesi. Luethan myös artikkelia ja blogitekstiä koskevat kirjoitusohjeet Ohjeet_Dialogi_artikkeli_blogi.pdf.

Juttujen ensimmäisten versioiden deadline on 29.8., ja jutut toimitetaan tekstimuotoisina liitetiedostoina osoitteeseen viestinta@diak.fi. Dialogissa julkaistavista teksteistä ei makseta kirjoituspalkkioita.

Digitalisaatio ja robotisaatio ovat aiheena myös Diak Areena -tapahtumassa, joka pidetään 3.9. Helsingin-kampuksella. Teemasta puhuvat keinoälyn ja robotiikan innovaatioiden ja ekosysteemien asiantuntija Nicholas Andersson, joka toimii myös alan yhdistyksen Airo Island ry:n toiminnanjohtajana, sekä diakonian ja kasvatuksen yliopettaja ja kirkkohistorian dosentti Mikko Malkavaara. Puheenjohtajana on Diakin kehitysjohtaja Elina Ylikoski.

Tarjoa myös yksittäisiä tekstejä!

Dialogin tämän vuoden viimeinen teema on sote-uudistus ja alan innovaatiot. Tulevista teemoista tiedotetaan Duurissa, joten seuraa uutispalstaa!

Muistathan, että voit tarjota Dialogiin yksittäisiä tekstejä myös muista aiheista, eli kaikkien tekstien ei tarvitse sopia teemakokonaisuuksiin. Ainoa kriteeri on, että teksti liittyy jollain tapaa Diakin toimintaan, työhösi Diakissa tai ilmiöihin, joiden parissa Diakissa tehdään töitä.

You can also write in English!

Lisätiedot:
Dialogin toimitussihteeri Riikka Kotiranta, riikka.kotiranta@diak.fi