Siirry sisältöön

Diakin vuosikatsaus 2018 on julkaistu

Diakin vuosikatsaus vuodelle 2018 on julkaistu! Katsaus löytyy osoitteesta https://vuosikatsaus2018.diak.fi/.

Sivustolta löytyy laajasti tietoa Diakin toiminnasta viime vuonna. Vuosikatsaus sisältää esimerkiksi Diakin tilinpäätöksen, vuoden avainlukuja, opiskelijoiden, henkilökunnan ja sidoshenkilöiden haastatteluita sekä tietoa Diakin TKI-toiminnasta.

Valmistuminen on nopeaa

Vuoden avainluvuista selviää, että vuonna 2018 Diakista valmistui yli 630 opiskelijaa ammattikorkeakoulututkintoon ja 63 ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Valmistuneista 80 prosenttia suoritti tutkintonsa tavoiteajassa.

70 prosenttia Diakin opiskelijoista suoritti viime vuonna vähintään 55 opintopistettä. Tulos oli ammattikorkeakoulujen paras.

Opiskelijat tyytyväisiä

Palautekyselyn perusteella Diakin opiskelijat olivat tyytyväisiä opintoihinsa. Opiskelijat antoivat hyvää palautetta Diakin tarjoamista tukipalveluista, harjoitteluista, mahdollisuudesta etäopiskeluun ja verkko-opiskelun joustavuudesta.

Diakissa sairaanhoitajaksi opiskeleva Laura Sihvonen kertoo vuosikatsauksen haastattelussa:

– Opinnot ovat olleet joustavat, ja olen nauttinut siitä, että etäpäivänä voi seurata luentoja rennosti kotoa. Olen tehnyt lähihoitajan töitä kesäisin ja opintojen ohella keikkaluonteisesti, ja jaksanut hyvin.

Palautekyselyssä annettiin positiivista palautetta myös miellyttävästä opiskeluilmapiiristä. Sosionomi- kirkon nuorisotyönohjaajaksi opiskeleva Kaisa Manner kertoo:

– Parasta opinnoissani Diakissa on opiskelijaryhmämme henki. Kaikki tukevat toisiaan ja ryhmätöiden tekeminen on helppoa ja mukavaa, mikä ei ole itsestäänselvyys. Luokallani on noin 70 ihmistä, ja tunnen kaikki ainakin nimeltä.

Diakin työelämäneuvottelukunnan jäsen Maria Ohisalo toteaa Diakin opiskelijoista haastattelussa:

– Diakin opiskelijat kohtaavat työelämässä yhteiskunnan heikoimpia ja esimerkiksi niitä, jotka elävät perusturvan varassa. Pitäessäni luentoja diakilaisille huomaan usein, että monella on jo kokemusta näistä asioista työn tai harjoittelun kautta. Opiskelijoilla on myös paljon ideoita ja halua kehittää asioita.

TKI-toiminta vahvistui

Diakin tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kasvoi vuonna 2018. Uusia hankkeita avattiin esimerkiksi nuorten osallisuuteen, koulutusvientiin, sosiaali- ja terveysalan pedagogista kehittämiseen ja monikulttuuristen opiskelijoiden palvelupolkujen sujuvoittamiseen liittyvillä alueilla. Tärkeitä kansainvälisiä avauksia olivat lastensuojelun ja yhteisölähtöisen kouluyhteistyön kehittämishankkeet.

Merkittävä osa Diakin medianäkyvyydestä ja osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun syntyi hanke- ja julkaisutoiminnan sisällöistä. TKI-hankkeiden kohde- ja sidosryhmille suunnattu toiminta, valmennukset, seminaarit ja kampanjat koettiin asiakaspalautteiden perusteella tarpeellisiksi, osallistaviksi, osaamista kehittäviksi ja yhteiskunnallista keskustelua herättäviksi.

Lue lisää Diakin vuosikatsauksesta 2018: https://vuosikatsaus2018.diak.fi/.