Diak neljänneksi vetovoimaisin ammattikorkeakoulujen kevään yhteishaussa

Diakonia-ammattikorkeakoulun suosio hakukohteena on kasvanut, ilmenee OPH:n julkaisemista, viime viikolla päättyneen ammattikorkeakoulujen yhteishaun tilastoista. Tänä keväänä Diak kohosi neljänneksi vetovoimaisimmaksi ammattikorkeakouluksi edelliskevään kolmanneltatoista sijaltaan.

— Diakissa opiskelussa on parasta, että meidän koulussa jokainen saa olla oma itsensä, lähtökohdistaan riippumatta kaikki ovat yhdenvertaisia ja kaikille on tilaa. Diakissa opetus on tasokasta ja työelämään ohjaavaa, ja opiskelijoiden ääntä kuunnellaan päätöksenteossa, kuvaa Niina-Maarit Rautamäki, Diakin opiskelija ja opiskelijakunta O’Diakon hallituksen puheenjohtaja.

Diakista valmistuneilla on vahva ammattiosaaminen, hyvät yhteistyötaidot, kyky toimia monikulttuurisissa ympäristöissä ja valmiudet oman työn kehittämiseen sekä elinikäiseen oppimiseen, unohtamatta valmistuneiden vakaata työllisyystilannetta:

— Loistavaan sijoitukseen yhteishaussa vaikuttaa varmasti myös se, että Diak on vakiinnuttanut asemaansa yhteiskunnassamme. Koulustamme valmistuvat sosiaali-, terveys-, kirkon- ja tulkkausalan ammattilaiset työllistyvät erittäin hyvin omalle alalleen, jatkaa Rautamäki.

Diakin vetovoima on kasvanut tasaisesti viime vuodet. Vetovoiman muodostaa aloituspaikkojen määrä suhteessa kaikkien hakijoiden määrään.

Kevään yhteishaussa Diakin hakijamäärät kasvoivat niin sosionomin, sosionomi-diakonin monimuoto-opetuksen, terveydenhoitajan kuin tulkkauksen alojen tutkinnoissa. Koulutuksia järjestetään viidellä paikkakunnalla: Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä, Porissa ja Turussa.

—  Diakiin hakevat opiskelijat haluavat parantaa maailmaa ja tehdä merkityksellistä työtä, sanoo Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala.

Seuraavan kerran Diakiin voi hakea tutkinto-opiskelijaksi syksyn yhteishaussa 4.-18.9.2019. Silloin mukana ovat seuraavat tutkinnot:

  • Helsingin-kampus: sairaanhoitaja, sosionomi, sosionomi-diakoni, sosionomi- kirkon nuorisotyönohjaaja, sosionomi- kirkon varhaiskasvatuksen ohjaaja
  • Oulun-kampus: sairaanhoitaja-diakonissa, sosionomi-diakoni
  • Porin-kampus: sosionomi, sosionomi-diakoni

Kaikki koulutukset toteutetaan monimuoto-opintoina.