Uusi perusviittomien verkkosanakirja on julkaistu

Uusi Sanoista käsin viittomakielen verkkosanakirja julkaistaan mobiili- ja verkkoversiona tiistaina 5.2.2019. Se sisältää yli 5000 viittomaa.

Sanoista käsin on suomen kielen sanoista viittomakieleen toimitettu sanakirjapalvelu. Perusviittomien verkkopalvelun kohderyhmään kuuluvat kaikki viittomakieltä käyttävät.

Sanoista käsin palvelee kaikkia suomalaisia viittomakieltä ja viittomakommunikaatiota työssään käyttäviä asiantuntijoita, kuten puheterapeutteja ja kommunikaatio-ohjaajia sekä opiskelijoita, jotka opettelevat viittomakieltä tai uutta kommunikaatiomenetelmää, Diakin viittomakielen lehtori Satu Rantamäki kertoo.

Diakin tulkkauksen koulutuksen tuottama viittomisto on hakuluokitettu oppimateriaali sekä omatoimiseen- että ohjattuun opiskeluun. Materiaali on julkaistu aiemmin DVD:nä, mutta nyt siitä on saatavana verkko- ja mobiiliversio.

Palvelu on maksuton ja kaikille avoin. Sen saa käyttöönsä osoitteesta http://www.sanoistakasin.fi/. Käyttäjätunnukset voi tilata osoitteesta sanoistakasin@diak.fi.

Lisätietoja:

  • lehtori Satu Rantamäki, p. 040 017 4085, satu.rantamaki@diak.fi
  • aluekoordinaattori Eila Hannula, 050 471 3033,eila.hannula@diak.fi