OP Länsi-Suomi lahjoittaa 20 000 euroa Diakonia-ammattikorkeakoululle

OP Länsi-Suomi osallistuu Diakonia-ammattikorkeakoulun (Diak) varainhankintakampanjaan merkittävällä, 20 000 euron lahjoituksella. Diak kouluttaa Porissa uusia osaajia sosiaali- ja terveysalalle sekä kirkon palvelukseen. Diakista valmistuvat asiantuntijat tekevät työtä, jotta tasa-arvo, hyvinvointi ja osallisuus yhteiskuntaan toteutuisivat parhaalla mahdollisella tavalla.

– Diakonia-ammattikorkeakoulu on tärkeä osa Satakunnan ammattikorkeakoulujen kokonaisuutta, joka mahdollistaa monipuolisen koulutuksen maakunnassa. Diakin kampuksen olemassaolo Porissa laaja-alaistaa alueen koulutustarjontaa ja mahdollistaa väylän opiskella myös sosiaalialaa korkeakoulutasolla. OP Länsi-Suomi pyrkii yhteisöllisen roolinsa myötä edesauttamaan maakunnan koulutusta kaikilla koulutusasteilla, OP Länsi-Suomen toimitusjohtaja Matti Kiuru

Valtakunnallisessakin mittakaavassa merkittävät lahjoitukset ovat viime aikoina olleet näkyvä osa tuesta, jota Osuuspankki on antanut.

– Tällä nyt tehtävällä 20 000 euron lahjoituksella Diakille haluamme mahdollistaa myös kansainvälisesti korkeatasoisen ja laadukkaan koulutuksen ja tutkimuksen yhteiskunnallisesti merkittävällä sosiaali- ja terveysalalla, Matti Kiuru

Diakin toimitusjohtaja, rehtori Tapio Kujala iloitsee siitä, että Osuuspankki on havainnut Diakin vaikutuksen myös Satakunnan elinkeinoelämään.

– Olemme kiitollisia Osuuspankin mahtavasta panoksesta varainhankintakampanjaamme. Lahjoituksella parannamme osaamista ja laatua sosiaali- ja terveysalalla, Tapio Kujala summaa.

Tausta: ammattikorkeakoulujen varainhankinta

Vuonna 2017 tehdyn lakimuutoksen johdosta ammattikorkeakoulut voivat kerätä lahjoituksia. Vaikka valtio tukee toimintaa tulevaisuudessakin, ammattikorkeakoulujen rahoitusrakenteen painopiste siirtyy aiempaa vahvemmin ulkopuolisen rahoituksen varaan.

Diakille tehdyt lahjoitukset oikeuttavat valtion myöntämään vastinrahaan 31.12.2018 asti. Esimerkiksi yhteissummaltaan 500 000 euron lahjoitus voi vastinrahoituksineen olla ammattikorkeakoululle jopa kahden miljoonan arvoinen.