Siirry sisältöön

Lukujärjestykset puhevammaisten tulkkauksen koulutukseen julkaistu – ilmoittaudu nyt!

Keväällä 2019 Diakin Oulun-kampuksella alkavan puhevammaisten tulkkauksen koulutuksen lukujärjestykset on nyt julkaistu. Ilmoittautua ehdit vielä!

– Puhevammaisten tulkkauksen osaamiskokonaisuus on Diakin avoimen ammattikorkeakoulun järjestämä, ja koulutuksen tavoitteena on antaa opiskelijalle valmius toimia tulkkina puhevammaisille sekä kehittää tulkkausosaamista työn ohessa, kertoo koulutusta luotsaava lehtori Karoliina Joutsia Diakista.

Puhevammaisten tulkki on perehtynyt erityisesti puhevammaisten käyttämiin puhetta tukeviin ja korvaaviin kommunikointimenetelmiin sekä siihen, miten erilaiset sairaudet ja vammat vaikuttavat kommunikointiin.

Osaamiskokonaisuuden järjestää Diakin avoin ammattikorkeakoulu ja se on suunnattu viittomakielen tulkeille, jotka haluavat laajentaa osaamistaan puhevammaisille tulkkaukseen. Kokonaisuuden suorittaminen  edellyttää laajaa viittomien sanavarastoa ja vahvaa tulkkauksen perusteiden hallintaa (esim. Tulkki (AMK) viittomakieli ja tulkkaus, Viittomakielentulkki (AMK) tai muu vastaava koulutus).

Lukujärjestykset

Lukujärjestykset löytyvät avoimen ammattikorkeakoulun sivulta. Lukujärjestyksestä löytyvät Oulussa opiskelevien lähiopetuspäivät (torstai iltapäivä ja perjantai Oulun-kampuksella).

Integroiduissa opinnoissa huomioidaan opiskelun mahdollistuminen työn ohessa, eivätkä yhteistoteutusten lukujärjestykseen merkityt tunnit (Turun-kampuksen tunnit) pääosin koske Oulun opiskelijoita.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen

Puhevammaisten tulkkauksen osaamiskokonaisuus on laajuudeltaan 50 opintopistettä. Opinnot alkavat tammikuussa 2019. Osaamiskokonaisuuden opintomaksu on 280–350 euroa riippuen opiskelijan aiemmasta koulutuksesta.

Lue lisää ja ilmoittaudu Diakin avoimen ammattikorkeakoulun nettisivujen kautta 19.11. alkaen.