Diak on kestävän kehityksen korkeakoulu

Vuonna 2015 Diak teki organisaationa sitoumuksen YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteuttamiseksi. Diak pyrkii toiminnallaan tukemaan kestävän kehityksen periaatteita, jotka edistävät ekologista, taloudellista, sosiaalista ja kulttuurista kestävyyttä.

– Ekologisuus on olennaista, mutta kestävä kehitys on jotain vielä syvempää. Ammattikorkeakouluna meidän tulee osata hyödyntää uusimpia innovaatioita niin, että ne edistävät kokonaisvaltaista hyvinvointia ja terveyttä, sanoo lehtori Sami Kivelä, joka vastaa Diakin kestävän kehityksen opintokokonaisuuksista.

Diak edistää kestävää kehitystä ennen kaikkea laadukkaalla koulutuksellaan sekä vähentämällä eriarvoistumista. Moni Diakin hanke on esimerkiksi parantanut vuorovaikutusta ja monimuotoisuutta yhteiskunnassa sekä rikkonut stereotypioita.

Diakin yhteisen sitoumuksen lisäksi Kivelä on asettanut itselleen henkilökohtaisia tavoitteita Sami 2.0-sitoumuksessa.

– Tein kolme lupausta: kasvissyönti, kestävän energian käyttö ja kestävän kehityksen asioiden pitäminen esillä työssäni, Kivelä kertoo.

Kivelä ei koe tavoittaneensa viime vuonna asettamiaan tavoitteita täysin, mutta on matkalla oikeaan suuntaan. Kivelän esimerkki todistaa, että muutokset ovat usein pitkiä prosesseja.

Me Diakissa haluamme kannustaa muitakin asettamaan omakohtaisia tavoitteita kestävän kehityksen tueksi! Voit sitoutua edistämään kestävää kehitystä Sitoumus2050-sivulla.

Euroopan kestävän kehityksen viikko

Euroopan kestävän kehityksen viikolla 30.5.–5.6. järjestetään kestävän kehityksen kampanjoita ja tapahtumia eri puolilla Eurooppaa. Katso lähimmät kampanjat!

Tämän viikon aikana saat tietoa myös kestävän kehityksen työstä, jota Diak toteuttaa.