Siirry sisältöön

Vammaisuuden teologia -seminaari 17.4. – kriittistä keskustelua hyvällä hengellä

Diakin Helsingin-kampuksella järjestetään tiistaina 17.4.2018 Vammaisuuden teologia -seminaari, jonka avaa arkkipiispa Kari Mäkinen. Seminaari on maksuton. Ilmoittaudu mukaan ma 8.4. mennessä!

Seminaarissa näkökulmia vammaisuuden teologiaan esittävät tutkijat ja kirkon toimijat. Katso puhujat ja aikataulu tästä.

Voit katsoa seminaaritallenteen Diakin YouTube-kanavalta.

Aiheina ovat esimerkiksi vammaisuuden teologia keskiajalla ja uuden ajan alussa, vammaisuus teologian ja kirkon haastajana sekä kärsivä keho ja kristillinen kilvoittelu Martti Lutherin ajattelussa. Puheenvuorojen lisäksi aikaa on varattu keskustelulle.

Jokaiselle jotain

Seminaarin puhujat valikoituivat sillä perusteella, että kokonaisuudesta tulisi mahdollisimman kiinnostava ja monipuolinen. Tarkoitus on herättää laajempaa keskustelua aiheesta ja esittää kriittisiä ajatuksia, kuten millaisia asioita kirkko voisi tehdä tulevaisuudessa toisin.

Seminaariin on kutsuttu osallistujia erilaisista taustoista: opiskelijoita, pappeja, uskonnonopettajia ja aiheesta kiinnostuneita useista uskontokunnista.

Myös vammaisjärjestöt ovat olleet innostuneita siitä, että asiasta keskustellaan suuressa mittakaavassa.

– Ajatus seminaarista lähti unelmasta, että voisimme julkisesti keskustella vammaisuuden teologiasta. Aihe on kipeä, eikä siitä ole vielä puhuttu paljoa, kertoo hankepäällikkö Amu Urhonen.


Yhdessä parempi tulevaisuus

Kirkolla ja vammaisilla on pitkä historia, joka Urhosen mukaan näyttäytyy vieläkin separate but equal –ajatteluna. Kehitysvammaisille järjestetään esimerkiksi eri rippikoulutus.

– Vammainen nähdään usein hyväntekemisen kohteena, eikä aktiivisena toimijana. Se että arkkipiispa Kari Mäkinen tulee mukaan tapahtumaan, tarkoittaa mielestäni, että kirkon kannattaa keskustella näistä asioista.

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään ma 8.4. Seminaarin järjestävät Vammaisuuden vaiettu historia -hanke, Kirkkohallitus ja Diakonia-ammattikorkeakoulu. Seminaari on maksuton ja esteetön. Siihen voi osallistua myös etänä verkon kauttaPaikalla on viittomakielen tulkkaus sekä kirjoitustulkkaus. Hanke on Koneen Säätiön vuosina 2017–2019 rahoittama hanke.


Lisätiedot

Vammaisuuden vaiettu historia -hankkeen hankepäällikkö Amu Urhonen
044 731 6339, amu.urhonen@kolumbus.fi