Siirry sisältöön

​Tue mielenterveyskuntoutujien työllistymistä – joukkorahoituskampanja alkaa 10.10.2017

Helsingin Klubitalo on jo kahdenkymmenen vuoden ajan toiminut helsinkiläisten mielenterveyskuntoutujien työllistäjänä ja kohtaamispaikkana.

Klubitalotoimintaa ylläpitää Etelä-Suomen Klubitalo-osaajat ESKOT ry. Klubitaloilla tarjotaan mielenterveyskuntoutujille työpainotteista toimintaa, sillä yhdistyksessä uskotaan, että työn tekeminen ja käytännön toiminta kuntouttaa.

− Toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen. Tänne ei tarvitse lähetettä emmekä me kysele diagnooseja, Helsingin Klubitalon työvalmentaja Titta Niemonen ja ESKOT ry:n hankevastaava Hans Mäntylä kertovat.

Sörnäisissä toimii noin 60 aktiivista kuntoutujajäsentä, jotka työskentelevät ravintola-, hallinto- tai työ- ja opintoyksikössä.

Lisää osatyökykyisiä työmarkkinoille

Klubitaloilla on myös siirtymätyöohjelma, jossa kuntoutujajäsenille etsitään osa-aikaista työtä avoimilta työmarkkinoilta. Klubitalon työnohjaaja perehdyttää työhön, tukee työjakson aikana ja tarvittaessa tuuraa sairauspoissaolot.

Tästä huolimatta osatyökykyisten osallisuus työmarkkinoilla on edelleen pieni. Parantaakseen mielenterveyskuntoutujien työllistymistä yhdistys päätti perustaa oman työpalveluyrityksen, EskoTyön.

− Yritys myy työsuorituksia muille yrityksille ja hoitaa kaikki työnantajavelvoitteet. Vähän kuin vuokratyöfirma, mutta meidän kontekstiin soveltaen, Mäntylä avaa ideaa EskoTyön taustalla.

Joukkorahoituskampanjan avulla työllisyys nousuun

Maailman mielenterveyspäivänä 10.10. käynnistyy joukkorahoituskampanja, jonka avulla kerätään varoja EskoTyö-työpalveluyrityksen perustamiseen.

Tavoitteena on saada yritys perustettua vuodenvaihteessa.

− Haasteena on alkupääoman puute. Jos saamme 20 ihmistä työllistettyä EskoTyön kautta, voimme palkata työntekijän hoitamaan työnantajavelvoitteita, Hans Mäntylä kertoo.

EskoTyön valtti on joustavuus: yrityksen kautta voi palkata työntekijän määräaikaiseen työsuhteeseen, yksittäisille keikoille tai vaikkapa pelkästään 5 työtunniksi viikossa.

Monet työnantajat ovat jo osoittaneet kiinnostuksensa työpalveluyrityksen liikeideaan, sillä se tarjoaa matalan kynnyksen mahdollisuuden osatyökykyisten työllistämiseen.

Lisätiedot

Joukkorahoituskampanja EskoTyö-työpalveluyrityksen perustamiseksi käynnistyy tiistaina 10.10.2017 klo 10 Mesenaatti.me-sivustolla. Yritykselle on perustettu Facebook-sivu​, josta voit seurata kampanjan etenemistä.

Lisätietoja antaa ESKOT ry:n hankevastaava Hans Mäntylä:
040 1881 499, hans.mantyla@helsinginklubitalo.org

Diak tekee ESKOT ry:n kanssa yhteistyötä työllistämällä Klubitalojen kuntoutujajäseniä siirtymätyöhön Helsingin-kampuksen kirjastoon.