Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Siirry ylös
Sisäänkirjautuminen

Kansainvälisyys

:

Kansainvälisyys

KANSAINVÄLISYYS DIAKISSA

Diakonia-ammattikorkeakoulu tarjoaa opiskelijoille lukuisia vaihtoehtoja hankkia kansainvälistä osaamista. Näillä sivuilla on koottu tietopaketti kansainvälisestä toiminnasta.

Jokaisella opiskelijalla on mahdollisuus lähteä vaihtoon ulkomaille kunhan opinnot ovat edenneet suunnitellusti, elämän perusasiat ovat kunnossa ja kielitaito on riittävä. Kansainväliset mahdollisuudet avaavat ovia työelämään ja tuovat erilaista perspektiiviä omaan elämään. Diakilla on laaja kansainvälinen partneriverkosto Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa. Opiskelijoita kannustetaan lähtemään ulkomaille tekemään merkityksellisiä harjoittelujaksoja ja toimimaan monikulttuurisissa ympäristöissä.

Vaihtokohteet näet täältä ja yksityiskohtaisempaa tietoa hakuportaalistamme​.

  • Harjoittelijavaihdossa opiskelija suorittaa harjoittelun pääsääntöisesti Diakin yhteistyöharjoittelupaikassa, joihin lukeutuu esimerkiksi yhdistyksiä, kansainvälisiä sairaaloita, merimieskirkkoja ja muita eri alojen toimijoita sekä yhteistyökumppaneita. Opiskelija voi myös etsiä itsenäisestiharjoittelupaikan ja tilanteen mukaan harkitaan harjoittelun soveltuvuus tutkintoon.

  • Opiskelijavaihdossa opiskelija tekee tutkintoonsa kuuluvia opintoja jossain partnerikoulussa. Opinnot suunnitellaan etukäteen ja vaihdon jälkeen ne hyväksiluetaan tutkintoon. Opiskelijavaihtoon voi tietyissä korkeakouluissa yhdistää myös harjoittelun.

  • Kotikansainvälistyä voi puolestaan ottamalla osaa opiskelijakunta O’Diakon kv-tuurointiin, jonka ideana on että Diakin opiskelijat opastavat Suomeen saapuvia vaihto-opiskelijoita käytännön asioissa ja suomalaisessa kulttuurissa. Tiedot hakuajoista ja tutoroinnin toteuttamisesta löytyvät O’Diakon nettisivuilta. Kv-tuutorointi on mahdollista niillä kampuksilla, joille kulloinkin saapuu vaihto-opiskelijoita.

Erilaiset kansainväliset tapahtumat ja projektit niin kotimaassa kuin ulkomailla ovat opiskelijoille tutustumisen arvoisia, joten ajankohtaista tiedotusta kannattaa seurata kaikilla kampuksilla. Lisäksi vieraiden kielten opiskelu ja esimerkiksi kielitutorointi parantavat kansainvälisyysvalmiuksia.

Omia kansainvälistymistavoitteita kannattaa alkaa hahmottamaan jo opintojen alussa. Kansainvälisyydestä voi keskustella opinto-ohjaajan, opettajien tai kv-yhteyshenkilöiden sekä kv. koordinaattoreiden kanssa.

DSC_2472.JPG 

Kuva: Karoliina Lahti, opiskelijavaihdossa Portugalissa keväällä 2017​​​​​​​

Kansainväliset opiskelijapalvelut: ma 10-13 ja ke 10-13 & 15-16.30
    Poikkeukset aukioloissa: ei vastaanottoa viikolla 50
      Kv-neuvonta ajanvarauksella kaikille kampuksille international.office (at) diak.fi