Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Siirry ylös
Sisäänkirjautuminen

Opiskelu

:

Uusintatentit ja rästitehtävät

UUSINTATENTIT JA RÄSTITEHTÄVÄT

 

Uusintatentit

Uusintatenttejä järjestetään noin kerran kuukaudessa (tarkemmat päivät alla). Ilmoittaudu uusintatenttiin tenttikuorella seitsemän päivää ennen tenttiä viimeistään klo 16.00.

Jos tentit samassa tilaisuudessa eri tentaattoreiden vastuulle kuuluvia osioita, täytä jokaisesta osiosta oma kuori kullekin tentaattorille.

Saat tenttikuoria kampukseltasi:

Helsinki: Saat kuoria ala-aulan infopisteestä. Jätä myös täytetty kuori infoon.
Oulu: Löydät tenttikuoria opintotoimiston osoitteesta 3. kerroksen aulassa olevan lipaston laatikosta. Jätä täytetty kuori aulassa olevaan tenttilaatikkoon.
Pieksämäki: Saat kuoria opintotoimiston edessä olevasta hyllystä. Jätä täytetty kuori suoraan Mervi Jetsulle tai hänen postilaatikkoonsa.
Pori: Porissa on käytössä sähköinen ilmoittautuminen. Täytä tenttikuoren sijaan sijaan sähköinen ilmoittautumislomake Tenttiin ilmoittautuminen.pdf, ja lähetä lomake opettajalle tai tentaattorille sekä opintotoimistoon sähköpostin liitteenä viimeistään viikkoa ennen tenttiä.
Turku: Saat kuoria opintotoimiston edessä olevasta hyllystä. Palauta täytetty kuori opintotoimistoon tai opintotoimiston postilaatikkoon.
 
Muista täyttää kuoren tai lomakkeen kaikki kohdat selkeällä käsialalla.
  

Seuraavat uusintatenttipäivät (Helsinki, Oulu, Pieksämäki, Pori ja Turku)
 

14.12.2017
11.1.2018
8.2.2018
8.3.2018
5.4.2018
3.5.2018
27.5.2018
 
Uusintatentti on aina torstaisin klo 16.00. 

Tampere

Tampereella järjestetään uusintatenttimahdollisuus ti 28.11. klo 16.45 - 19.45 A40-ryhmien lähijaksojen yhteydessä.
 
Valvoja: Sami Ritokoski, sami.ritokoski@diak.fi
Tenttipaikka: Seurakuntien talo, os. Näsilinnankatu 26, opetustila Rooma  
Tilavaraus saattaa muuttua, joten tarkista tenttipaikka vielä ennen tenttiä A40sosdt-lukujärjestyksestä TimeEditistä.
 
Ilmoittaudu tenttiin viimeistään viikkoa aiemmin lähettämällä tenttilomake täytettynä tentaattorille. Mainitse sähköpostissa, että tentaattorin tulee lähettää kysymykset tentin valvojalle viimeistään 2 päivää ennen tenttiä. Lähetä viesti kopiona myös valvojalle. 

uusintojen määrä

Ensimmäinen suorituskerta on toteuttamissuunnitelmassa ilmoitettu tenttipäivämäärä. Tähän tenttiin ei ilmoittauduta, ellei sitä erikseen pyydetä. 
 
Tutkintosäännön 29:nnen pykälän mukaan opiskelija voi uusia hylätyn suorituksen kaksi kertaa, ellei erityisistä syistä toisin sovita tentaattorin tai opintojakson vastaavan opettajan kanssa. Hyväksyttyä opintosuorituksen arvosanaa ei voi korottaa. 

Erityisjärjestelyt

Jos olet sopinut opinto-ohjaajasi kanssa erityisjärjestelyistä tenttitilaisuuksia varten, muista ilmoittaa siitä tenttiin ilmoittautuessasi. Huolehdi erityisjärjestelyjen organisoimisesta itse. Ilmoita esimerkiksi IT-tukeen hyvissä ajoin, jos tarvitset tietokoneen tenttiin. 

OHJEET TENTTITILAISUUTEEN

1. Henkilöllisyystodistus

Ota tenttitilaisuuteen mukaasi virallinen kuvalla varustettu henkilöllisyystodistus tai opiskelijakortti. Jos todistusta ei ole mukana, tentin valvoja ei voi ottaa vastauksiasi vastaan. Henkilöllisyys varmistetaan, kun jätät tenttivastauksen valvovalle opettajalle.

2. Kirjoittamisvälineet ja muut tavarat

Ota tenttiin mukaasi myös tarvittavat kirjoittamis- ym. välineet. Jos tentissä saa käyttää sanakirjoja tai aineistoja, tenttikuoressa on tätä koskevat ohjeet. Lääkelaskukokeissa ei saa käyttää laskinta.
 
Sijoita laukut, päällystakit, puhelimet ja kaikki ylimääräiset tavarat luokan sivuun.

3. Tentin kesto

Uusintatentin kesto on kolme tuntia. Tentti alkaa, kun valvoja ilmoittaa, että tenttikuoret saa avata. Tenttitilaisuudesta voi myöhästyä enintään puoli tuntia.
 
Tentin valvoja ilmoittaa myös sen, milloin tilaisuus päättyy. Tilaisuudesta saa poistua, kun tentin alkamisesta on kulunut puoli tuntia.
 
Valvoja ohjeistaa ennen tentin alkua käytännön asioista, esimerkiksi WC:ssä käynnistä.

rästitehtävien palautus

Rästitehtävät palautetaan opettajille tulostettuna ja rästitehtävän kansilehdellä varustettuna. Avaa kansilehti tästä: rastitehtavan_kansilehti.docrastitehtavan_kansilehti.doc 

palautuspäivämäärät

Rästitehtävien palautuspäivät ovat perjantait:
 
15.12.2017
12.1.2018
9.2.2018
9.3.2018
6.4.2018
27.4.2018
25.5.2018
29.6.2018 (arviointi elokuussa)
10.8.2018