Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Siirry ylös
Sisäänkirjautuminen

Opiskelu

:

Valmistuminen

VALMISTUMINEN 

Onnittelut tutkinnon valmistumisesta! Tältä sivulta löydät tietoa mm. valmistumispäivistä ja ohjeita todistuksen hakemiseen.

valmistumisaikataulut

Valmistumispäiviä on lukukausien aikana kerran kuukaudessa, pääsääntöisesti kuukauden viimeisenä arkipäivänä:
  • syyslukukausi: elo-, syys-, loka-, marras- ja joulukuu
  • kevätlukukausi: tammi-, helmi-, maalis-, huhti-, touko- ja kesäkuu.

Valmistumisjuhlia järjestetään kaksi kertaa vuodessa: toukokuussa juhlivat kevään aikana valmistuneet, ja joulukuussa juhlivat kesäkuussa ja syksyn aikana valmistuneet.

Katso vuoden 2017 ja 2018 valmistumisaikataulut ja valmistumista edeltävät tärkeät päivämäärät tästä:

Vuoden 2017 opinnäytetyö- ja valmistumisaikataulu.pdf 

Vuoden 2018 opinnäytetyö- ja valmistumisaikataulu.pdf

näin haet tutkintotodistusta

Jotta valmistut suunnitellusti, muista tehdä tutkintotodistushakemus Wilmassa noin kolme viikkoa ennen valmistumispäivääsi. Näet tarkat päivämäärät ylle linkitetyistä aikatauluista.

Voit hakea todistusta, kun opintosuoritusotteellasi näkyvät kaikki tutkintoon vaadittavat suoritukset.
 
Jos valmistut touko- tai joulukuussa, voit hakea todistusta, vaikka meneillään olevien opintojen suoritukset eivät kaikki vielä löytyisi opintosuoritusotteelta. 
 
Touko- ja joulukuussa valmistuvien opiskelijoiden hakemusten hyväksymisessä huomioidaan meneillään olevien opintojen tilanne. Jos mietit, voitko hakea todistusta, ota yhteyttä opinto-ohjaajiin.
 
Voit noutaa tutkintotodistuksen opintotoimistosta aikaisintaan valmistumispäivänä. Todistus voidaan myös postittaa valmistumista seuraavana arkipäivänä. Jos haluat todistuksen postitse, ota yhteyttä opintotoimistoon.

VALVIRAN AMMATTIOIKEUSHAKEMUKSET

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira edellyttää, että valmistuneet sosiaali- ja terveydenhuollon ammattihenkilöt hakevat virastolta oikeutta harjoittaa ammattiaan tai käyttää nimikesuojattua ammattinimikettä.

TERVEYDENHUOLLON AMMATTIHENKILÖT

Jos valmistut Diakista sairaanhoitajaksi tai terveydenhoitajaksi, voit hakea oikeutta Diakin kautta.
 
Täytä Valviran sivuilta ladattava lomake ja palauta se allekirjoitettuna opintotoimistoon samassa aikataulussa kuin lähetät tutkintotodistushakemuksen.
 
Jos valmistut terveydenhoitajaksi, täytä kaksi hakemuslomaketta: sairaanhoitajan ja terveydenhoitajan lomakkeet. Diak toimittaa lomakkeet Valviraan yhteislähetyksenä.

Kun saat oikeuden, nimesi merkitään valtakunnalliseen terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin Terhikkiin. Laillistamisen päätös on valmistuvalle opiskelijalle maksullinen.
 
Lue lisää terveydenhuollon ammattioikeuksista ja hakemusten käsittelyajoista Valviran sivuilta.

SOSIAALIHUOLLON AMMATTIHENKILÖT

Sosiaalihuollon laillistetut ja nimikesuojatut ammattihenkilöt merkitään valtakunnalliseen sosiaalihuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin Suosikkiin.
 
Jos valmistut Diakista sosionomiksi, hae rekisteriin merkitsemistä itse suoraan Valvirasta valmistumisesi jälkeen.
 
Kun saat oikeuden, nimesi merkitään valtakunnalliseen sosiaalihuollon ammattihenkilörekisteriin Suosikkiin. Laillistamisen päätös on valmistuvalle opiskelijalle maksullinen.
 
Lue lisää sosiaalialan ammattioikeuksista ja avaa hakemuslomake Valviran sivuilta.

AMMATTIKORKEAKOULUJEN VALMISTUMISVAIHEEN OPISKELIJAPALUTEKYSELY

AVOP on ammattikorkeakoulujen valmistumisvaiheen opiskelijapalautekysely, jossa pääset arvioimaan ja antamaan palautetta koulutuksestasi.
 
Kysely on tarkoitettu kaikille ammattikorkeakouluista valmistuville tutkinto-opiskelijoille. Sen tuloksia hyödynnetään sekä paikallisesti korkeakoulun oman toiminnan kehittämisessä että valtakunnallisesti koulutuksen ohjauksessa ja rahoituksessa.

Kirjaudu kyselyyn HAKA-tunnuksilla (= Wilman käyttäjätunnus ja oma salasana) osoitteessa avop.fi.