Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Siirry ylös
Sisäänkirjautuminen

Kirjastopalvelut

:

Tietoa kirjastosta

Tietoa kirjastosta

 

Diakin kirjasto on julkinen, kaikille avoin, ja palvelut ovat pääosin maksuttomia.

Kirjasto- ja tietopalvelut ovat saatavilla toimipisteiden kirjastoissa ja verkkopalveluiden kautta. Helsingissä, Oulussa, Pieksämäellä ja Turussa on tarjolla kokoelmat, työskentelytiloja sekä ohjausta tiedonhankinnassa. Porin toimipisteen kirjastopalvelut tarjoaa SAMKin kirjasto.

Diakin kirjastossa on noin 100 000 painettua teosta (kirjat ja lehdet) ja noin 150 000 e-kirjojen
sekä e-lehtien kokoelma. Aineiston painopistealoja ovat diakonia, kasvatus, sosiaali- ja terveysala, monikulttuurisuus sekä viittomakieli ja tulkkaus. Diakin elektroniset opinnäytetyöt löytyvät ammattikorkeakoulujen Theseus palvelusta.

Diakin kirjasto tuottaa laadukkaita ja ajantasaisia kirjasto- ja tietopalveluita asiakkailleen yhdessä Turun ja Satakunnan ammattikorkeakoulujen kanssa. 

Lue lisää kirjaston koulutuspalveluista >>

 

usein kysytyt kysymykset


Miksi kurssikirjoja on niin vähän?
 

Tentti- ja kurssikirjoja hankitaan resurssien sallimissa rajoissa mahdollisimman paljon. Kaikkea ei kuitenkaan ole kirjakaupoissa enää saatavilla. Jokaiselle opiskelijalle ei myöskään voida hankkia omaa tenttikirjaa, joten tulevaan tenttiin kannattaa varautua ajoissa. Muista myös Diakin kirjaston tarjoamat e-kirjat - kurssikirjasi voi olla yksi niistä!

 

Onko kirjojen varaaminen maksullista?

Varaaminen on maksutonta. Voit varata kirjoja itse Finnan kautta. Varauksen voi tehdä ainoastaan lainassa oleviin kirjoihin. Saat ilmoituksen sähköpostiisi, kun kirja on tullut kirjastoon.

 

Miten voin uusia lainani?

Lainat voi uusia omatoimisesti internetin kautta Finnassa, pyytämällä uusimista sähköpostitse kirjaston asiakaspalvelusta tai soittamalla kirjastoon. Lainat voi uusia 10 kertaa, jos niihin ei ole varauksia.

 

Voinko lainata kirjan Diakin muista kirjastoista, jos omassa toimipisteessä sitä ei ole?

Asiakas voi pyytää kirjaston henkilökuntaa tilaamaan aineistoa muista Diakin kirjastoista, jos kyseinen aineisto ei kuulu oman kirjaston kokoelmiin. Tilaaminen on maksutonta oppilaitostemme opiskelijoille ja henkilökunnalle; muilta asiakkailta veloitamme kaukolainamaksun.
Asiakas voi varata internetissä muiden Diakin kirjastojen aineistoa vain, jos hän itse noutaa sen kyseisestä kirjastosta.
Jos kirjaa ei ole missään Diakin kirjastossa, voidaan se tilata kaukolainana muista kirjastoista maksua vastaan tai siitä voi tehdä hankintapyynnön kirjastoon.

 

Mitä teen, kun kirjastokorttini on kadonnut?

Ilmoita kortin katoamisesta kirjastoon viipymättä. Kirjastossa estetään kortin luvaton käyttö. Käydessäsi kirjastossa seuraavan kerran, ota henkilöllisyystodistus mukaan ja pyydä uusi kortti. Se maksaa 3 euroa.

 

Saanko lainata kirjaa edelleen kaverilleni?

Lainaaja on vastuussa kortillaan lainatusta aineistosta. Jos kaverisi jättää lainaamasi kirjan palauttamatta, joudut maksamaan myöhästymismaksut ja aineiston korvauksen.

 

 


 

​​