Ohita valintanauhan komennot
Siirry pääsisältöön
Siirry ylös
Sisäänkirjautuminen

Kirjastopalvelut

:

Lainaajalle

lainaajalle

Käyttöoikeus

Diakin kirjaston käyttöoikeus on kaikilla. Lainaus edellyttää voimassaolevaa kirjastokorttia, jonka saa rekisteröitymällä lainaajaksi ja todistamalla henkilöllisyytensä kirjaston asiakaspalvelussa. Kirjaston asiakasrekisteriin tallennetaan yhteystietoina asiakkaan nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Koko asiakasrekisterin tietosisältö on luettavissa rekisteriselosteesta.

Kirjastokorttihakemuksen voi täyttää myös netissä. Lähetä asiakastietolomakkeen tiedot haluamaasi kirjastoon. Tiedot tallennetaan kirjastossa, joten kirjastokortti ei ole heti käytettävissä. Kirjastokortin saat valitsemastasi kirjastosta, ota mukaan henkilöllisyystodistus korttia hakiessasi.

Voit ilmoittaa muuttuneista yhteystiedoista kirjastoon osoitteenmuutoslomakkeella.

Netissä täytettävät lomakkeet käsitellään oheisen tietosuojaselosteen mukaisesti.

Lisensoitujen e-aineistojen käyttöoikeus on Diakin verkossa olevilta koneilta tai käyttäjätunnuksin Diakin opiskelijoilla ja henkilökunnalla. Kirjaston käyttösäännöt >>

Laina-ajat

Laina-aika määräytyy sen kokoelman mukaan, johon aineisto kuuluu. Valtaosa aineistosta lainataan 28 päiväksi kerrallaan. Lainoja voi uusia korkeintaan 10 kertaa Diakin Finnan kautta, kirjaston neuvonnassa, puhelimitse tai sähköpostilla. Varattua aineistoa ei voi uusia.

Varaaminen

Lainassa olevaan aineistoon voi tehdä varauksia itse Diakin Finnassa​ tai kirjaston neuvonnassa. Varaaminen on maksutonta. Varattujen kirjojen saapumisilmoitukset lähetetään sähköpostilla.

Palauttaminen ja muistutukset

Lainat palautetaan siihen Diakin toimipisteen kirjastoon, josta ne on lainattu. Erääntyneistä lainoista lähetetään kaksi muistutusta sähköpostilla. Myöhästymismaksut kertyvät saldoon voimassa olevan hinnaston mukaan lainan erääntymisestä alkaen.
Asiakas on myös velvollinen korvaamaan kirjastokortillaan lainatun kadonneen tai vahingoittuneen aineiston.

Diak-lainat 

Oppilaitostemme opiskelijoille ja henkilökunnalle välitetään maksutta aineistoa muista Diakin kirjastoista, jos kyseinen aineisto ei kuulu oman kirjaston kokoelmiin eikä ole saatavana lähialueen muissa kirjastoissa. Muille asiakkaille Diak-lainat ovat maksullisia. Huom! Internetissä voi varata muiden Diakin toimipisteiden kirjastojen aineistoa vain, jos itse noutaa sen kyseisestä kirjastosta. 

Lukemisesteiset opiskelijat

Lukemisesteiset opiskelijat voivat lainata kurssikirjoja äänikirjoina Celia-kirjastosta. Asiakastunnus lainaamista varten tehdään Diakin kirjastojen asiakaspalvelussa. Lainaamista varten ei tarvitse esittää todistusta lukemisesteestä.

 

 

​​​​​